MØD FORMULA: Andreas Kongshavn

Den 17. marts 2021

'Mød FORMULA'-serien bringer dig et skridt tættere på de ansigter, som skaber rammerne hos FORMULA. 

Fortæl os lidt om din rolle - og hvornår du startede?

"Jeg er mekanikerlærling her hos Formula og startede for præcis to år siden. 

Der hvor jeg startede i lære (Jan Nygaard BMW) havde jeg en svend og han fik en stilling i værkstedsindskrivningen her ved Formula. Han havde åbenbart været så glad for mig, at han lagde et godt ord ind for mig, da vi her hos Formula søgte en lærling. Jeg har altid elsket at bruge mine hænder og elsket biler og i min verden er der intet bilmærke der overgår Ferrari. Så da jeg fik muligheden for at komme hertil, var det et meget nemt valg!"  

Hvorfor FORMULA?

"Jeg har altid synes at der var noget helt specielt og nærmest overjordisk over de røde biler med den stejlende hingst fra Maranello. De udstråler klasse, stil og en fandenivoldskhed, som man i min verden ikke finder ret mange andre steder i samme grad. Selvom det måske ikke altid er de nemmeste biler at skrue på, så føles det stadig helt surrealistisk at stå midt ibland sine drømmebiler hver eneste dag. Selv på de ”grå” dage er det svært ikke at stå med et smil på læben når vi starter bilerne op."

Når du ikke skruer på Ferrari, hvad laver du så?

"Min fritid er nok lidt anderledes end hvad mange ville gætte på. Før jeg begyndte som mekanikerlærling var jeg på gymnasiet og derefter tog jeg startuddannelsen som operasanger. Jeg har sunget i drengekor siden jeg var 9 år og sang og musik har altid fyldt meget i mit liv. Efter 3 års konservatorieforberedende undervisning søgte jeg ind på musikkonservatoriet i København. I mellemtiden måtte jeg indse, at en fremtid i musikkens tegn simpelthen ville være for usikkert og uhåndgribeligt til min personlighed. Dette betød at jeg faktisk sagde nej tak, da jeg nogle måneder efter fik tilbudt en plads på musikkonservatoriet. Det var ikke en nem beslutning, men heldigvis vidste jeg præcis hvad jeg så skulle være – mekaniker! 

I dag synger jeg stadig mindst et par gange om ugen, da jeg er fastansat i Holmens Kirkes Kantori. Her får jeg lov til (når der ikke er Corona 😉) at stå blandt nogle af Danmarks dygtigste sangere og synge med på alt fra ”I Danmark er jeg født” til store værker af Bach, Händel eller Mozart – Det er en kæmpe drøm der går i opfyldelse for mig, at kunne kombinere mine to lidt usædvanlige passioner på denne måde i hverdagen. Det kan jeg forhåbentlig blive ved med i mange år endnu!" 

Den bedste oplevelse med Formula?

"Jeg tror min bedste oplevelse i Formula må være vores kundeevents. Jeg elsker at møde vores kunder og få en god snak om deres biler til enten en Trackday, vores Cars n’ coffee eller bare at møde dem rundt i bygningen i løbet af en hverdag. Det er fantastisk at kunne videregive og dele passionen om mærket og bilerne og mærke der hvor den professionelle del af arbejdet lidt bliver sidestillet med den indre drengerøv. 😊 

En anden ting der er fantastisk ved Formula er alle de dedikerede medarbejdere vi har. Til daglig går jeg blandt nogle af Danmarks dygtigste teknikere og det er både utroligt lærerigt og inspirerende! 


Favoritbil?

"Jeg har altid haft en 430 Scuderia som min yndlingsbil, men jeg må indrømme, at 488 pista stille og roligt har vundet mit hjerte. På mange måder er både historien og tanken bag hhv. en Scuderia og en Pista jo den samme. Begge er bygget op som gadelovlige baneversioner af den daværende produktionsmodel."

Nyheder