Et stykke racerhistorie hos Formula Automobile

Allerød Den 15. oktober 2018

Team Maranello Concessionaires - Ferrari 360 GT

 

Formula Automobile har erhvervet sig et stykke racerhistorie. Bil nummer 88, en Ferrari 360 GT fra Team Maranello Concessionaires. Bag rattet sad Tim Mullen og Jamie Davies, to britiske kørere som kæmpede om FIA GT-mesterskabet.

Efter GT-racing blev vakt til live igen i begyndelsen af 90’erne har Ferrari konkurreret med racerversioner af deres V8 Superbiler.
Ferrari 355 oplevede en vis succes i BPR GT, som serien hed inden den i 1997 blev til FIA GT. Men det var først i år 2003 at Ferrari kæmpede med om både kører- og holdmesterskabet.

Et af de prominente teams som valgte Ferrari, var Team Maranello Concessionaires. Et hold som var kendt for at køre Ferrari-racere tilbage i 1960’erne, holdet fik sit comeback i 2003 hvor de her deltog i FIA GT-mesterskabet med deres Ferrari 360 GT.

På trods af, at dette var holdets første sæson i FIA GT – fik Team Maranello Concessionaires 2 podium pladser i årets første løb. Sæsonen blev afsluttet med Tim Mullen & Jamie Davies på henholdsvis 5. og 7. pladsen. i kørernes mesterskab. Holdet sluttede på en samlet 3. plads i teammesterskabet med 70 point.

Bilen står den dag i dag hos os i Formula Automobile, stadig med de samme genkendelige babyblå detaljer - og med racerhistorien intakt.   

Specifikationer:

Motor: Ferrari 3.8 V8
Gearbox: 6 - Manuel sekventiel gearkasse
HK: 486
Vægt: 1100 KG

 

Nyheder