Ferrari & Maserati Authorized Dealer

Ghibli S Q4

Om Bilen

Italiensk fuldblod i sne og slud

Maserati Ghibli S Q4 drives af den samme 430 Hk / 580 Nm V6 bi-turbo, som findes i Ghibli S. Med træk på alle fire hjul reduceres accelerationstiden fra 0 til 100 fra 5.0 sek til 4.8 sek.Topfarten er 284 km/t, og Ghibli er således en overlegen rejsevogn på Autobahn og Autostrada'en. Med Ghibli S Q4 tilføres Ghibli en ekstra dimension i form af det avancerede firehjulstræk Q4. Den luksuriøse sportssedan gør sig derfor lige så godt på en sneklædt landevej i Alperne som foran et femstjernet hotel i sommervarmen.  Ghibli S Q4 er formentlig den mest alsidige bil i Maseratis historie.

Bedre præstationer, højere sikkerhed

Firehjulstræket i Ghibli S Q4 gør bilen brugbar i alle situationer og alle vejrforhold. Systemet gør f. eks bilen mere sikker og lettere at køre på isglat underlag, en dansk vinterdag. At accelerationen forbedres må man tage med som en bonus.
Hos Maserati havde man dog en betingelse, da Q4-systemet blev udviklet: Der måtte ikke gås på kompromis med køreoplevelsen. En Maserati skal køre som en Maserati med masser af køreglade og fuld kontakt til asfalten. Maseratis Q4 system er således som udgangspunkt passivt. Bilen kører som alle andre Maseratier med baghjulstræk indtil det øjeblik, der er brug for mere vejgreb. Alle Ghibli-modeller er udstyret med mekanisk differentialespær samt et avanceret tre-trins ESC-system, men selv moderne teknologi kan ikke ophæve fysikkens love, så firehjulstrækket kobles på, når der er brug for det.

4wd - kun når der er brug for det

Op til 50 % af motorens kræfter kan sendes fra bag- til foraksel. Systemet benytter sig ydermere af variabel momentfordeling til de enkelte hjul, og det betyder at kræfterne sendes ud til det hjul, som har bedst vejgreb. Når en lang række parametre igen indikerer optimal vejgreb på bagakslen, dirigeres alle motorens kræfter atter til baghjulene. Systemet kan håndtere hele denne cyklus næsten syv gange i sekundet, og det hele foregår helt umærkeligt. Føreren kan dog følge med i processen på et display på instrumentbordet.

Lavere brændstofforbrug

Idéen med at have et firehjulstræk, der som udgangspunkt er passivt giver altså oplevelsen af at køre en baghjulstrukken bil. Q4 har dog flere fordele, idet systemet medfører et lavere brændstofforbrug end et permanenet firehjulstræksystem, hvilket igen reducerer CO2-udslippet. Dækslidet bliver også mindre.

Bilen imponerer med sine præstationer og teknologi, men tal og facts glider i baggrunden, når du oplever den samlede pakke af passion, kvalitet og finesse.

Kontakt os for yderligere information om Maserati Ghibli S Q4 på tlf. 7023 0901 eller e-mail og besøg www.ghibli.sq4.maserati.com

Priser og finansiering

Pris tax free: Fra 561.570,-
Pris dansk registreret: 1.670.000,-

12 MDR. LEASINGEKSEMPEL

Mdl. YDELSE: DKK 17.995,- INKL. MOMS OG KASKOFORSIKRING


FØRSTEGANGSYDELSE: DKK 127.500,- INKL. MOMS


RESTVÆRDI: DKK 368.000,- EKSKL. MOMS OG AFGIFT

Specifikationer
Type
4-dørs sedan
Motorplacering
Front-Midt
Chassis
Selvbærende
Transmission
8-trins AUT. DIFF SPÆR, 4WD
Modeldata
Motor
Type
V6 - 60° - BITURBO
Kompression
9.7:1
Boring x Slaglængde
86,5 X 84,5 MM
Slagvolumen
2979 CM3
Effekt
430 HK
Drejningsmoment
580 NM
Forbrug/gns.
9,5 KM/L
Forbrug Co2 gns.
226 G/KM
Præstationer
Tophastighed
284 KM/T
0-100 Km/t
4,8 SEK
Dimensioner og vægt
Vægt (køreklar)
1870 KG
Vægt
N/A
Kontakt
Sebastian Lander
Salg, Maserati
Tlf: 5355 5346